Home >> Seo

SEO

Wat is SEO?
In een zin definieeren we de betekenis van zoekmachine-optimalisatie of SEO als volgt:

SEO is het optimaliseren van (mobiele) websites en apps voor mensen die zoekmachines gebruiken.

SEO staat voor Search Engine Optimization, of zoekmachineoptimalisatie, en is het actief optimaliseren van een (mobiele) website door het verbeteren van interne en externe factoren (techniek, content, autoriteit) om het bezoek naar de (mobiele) website of app op relevante zoekwoorden (keywords of trefwoorden) vanuit zoekmachines te verhogen.

Hoe optimaliseren

In het algemeen geldt dat zoekmachineoptimalisatie een viertal analysegebieden beslaat:
# Techniek: alles wat te maken heeft met de broncode van de website (opmaak, snelheid, schema.org opmaak, caching, e.d.)
# Content: Alle inhoud van de website (site structuur, navigatie, gebruik van zoekwoorden, pagina titels, afbeeldingen, e.d.)
# Links: Alle links die wijzen naar een website (zowel intern als extern)
# Gebruikersinteractie: Dit beslaat het zelflerende systeem van het algoritme.
Het systeem leert een website indexeren op basis van de keuzes die bezoekers maken.

Over het algemeen leveren kwalitatief hoogstaande inhoud (zogenaamde (media) content en een gedegen structuur de beste optimalisatie voor een website.
Zoekmachines gaan namelijk op zoek naar de beste inhoud voor de gebruikers van de zoekmachine, en een goede inhoud is daarom een noodzaak.
Vaak wordt er rekening gehouden met keyword-dichtheid, de title-tag en het juiste gebruik van headers.
Door juiste Extensible HyperText Markup Language (HTML) te gebruiken wordt er gewicht toegekend aan tekst.
Zo weegt tekst tussen <h1>-tags binnen websites zwaarder dan tekst tussen paragraph-tags (<p>).

Wie goed gevonden wil worden op bepaalde producten zal in de eerste plaats er zo veel mogelijk over moeten vertellen en ervoor zorgen dat deze informatie goed geindexeerd kan worden.

Daarnaast is het ook van belang om de website op een juiste manier op te bouwen en een goede titel te gebruiken. De meta-description-tag wordt door zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing overgenomen.
Deze metatag is zichtbaar in de lijst van resultaten. Door een betere omschrijving te maken per pagina (description) zal iemand uw vermelding eerder aanklikken. Op die manier heeft u dus invloed op de CTR ("click-through rate").


Ga naar boven